Ukusne i mekane: Ekstra pogačice od kečapa
Sastojci i priprema:
- oko 900 gr. brašna
- 250 gr. margarina
- 200 gr. kečapa
- 1 jaje
- 300 ml. mleka
- 20 gr. svežeg kvasca (ili 5 gr. suvog)
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- Za premazivanje 1 jaje.
U mlako mleko stavite šećer, kvasac, varjaču brašna pa promešajte i ostavite da kvasac proradi. Za to vreme u vanglu stavite 700 gr. brašna, iseckan margarin i so.
Rukama dobro izmešajte. Dobićete mrvljeno brašno s margarinom. U sredini napravite rupu i u nju stavite 1 jaje, kečap, nadošli kvasac.
Dobro umesite uz dodavanje brašna. Testo je lepljivo ali ga zato stavite da se stegne u frižideru na nekoliko sati ili do sutradan.
Premesite, razvucite oklagijom pa vadite kolutiće. Slažite na podmazanu tepsiju obloženu pek papirom ili margarinom. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite na tepsiji da stoje oko 15 minuta.
Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje. Peku se oko 20 - 30 minuta. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)