Brzo i ukusno: Najkremastiji čokoladni kolač sa slatkom pavlakom
Lepši je ako ga ostavite do sutradan da odstoji
Sastojci i priprema:
- 5 jaja
- 8 kašika šećera
- 100 gr. čokolade za kolače
- 200 gr. margarina
- 4 ravne kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- prstohvat soli
- 100 ml. mleka
- 5 kašika instant čokoladnog praška - neskvik ili slično
- (za zamenu može i čokoladno mleko)
- 500 ml. slatke pavlake
- 50 gr. margarina
- 100 gr. čokolade
Prvo rastopite 200 gr. margarina sa 100 gr. čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.
Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju.
Umutite cela jaja sa šečerom dok ne postanu penasta.
Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin.
Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25 - 30 minuta.
Vrelu koru prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.
Kuvajte oko 3 minute slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore.
Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.
Isecite kocke i poslužite. Prijatno!