Idealne za doručak: Lisnate pogačice sa sirom
Jako sočne i ukusne
Sastojci i priprema:
- 400 - 500 gr. brašna
- mrvica kvasca (kao kliker)
- 100 ml. toplog mleka
- 300 gr. margarina ili maslaca
- 300 gr. sitnog sira (najbolje 150 gr. feta sira i 150 gr. običnog)
- so ako sir nije slan
- jaje za premazivanje
U vanglu stavite brašno, napravite udubljenje pa tu razmutite kvasac sa mlekom.
Dodajte sir i margarin sobne temperature. Izgnječite rukama pa zamesite testo. Odmah razvucite na radnoj površini (pospite brašno) preklopite stranice i ostavite da stoji (poklopljeno) oko 15 minuta.
Ponovite još jednom ovaj postupak. Na kraju razvucite, isecite krajeve pa potom trake i kockice. Možete ih vaditi i čašicom. Složite na tepsiju obloženu pek papirom ili namazanu margarinom, ostavite da odstoje.
Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni. Peku se oko 30 minuta ili dok fino ne porumene.