Tope se u ustima: Pogačice sa sirom i kajmakom
Foto: Youtube/Printscreen
Sastojci i priprema:
  •  oko 600 gr. brašna 
  •  40 gr. svežeg kvasca (ili 10 gr. suvog)
  •  1 kašičica šećera
  •  2 kašičice soli
  •  200 ml. mleka
  •  100 ml. ulja
  •  200 ml. vode
  •  3 jaja (jedno za testo, drugo za fil, treće za premazivanje)
  •  200 gr. margarina
  •  200 gr. sitnog sira 
  • 150 gr. kajmaka
U vanglu stavite 500 gr. brašna, napravite udubljenje na sredini i tu izmrvite kvasac, dodajte šećer i mlako mleko. Promešajte samo sastojke u sredini, prekrjte krpom i ostavite da stoji 10 minuta.
 
Potom dodajte ulje, vodu, jedno jaje pa krenite da mesite. Posolite i još dodajte brašna ako je potrebno. 
 
Testo podelite na 5 jednakih delova i svaki premesite. Ostavite kratko da nadođe pa razvucite prvu jufku. Na nju mažite fil, preko stavite drugi deo razvučenog testa, izbockajte viljuškom i tako radite sve dok ne potrošite svo testo i fil. Na petu koru ne mazati ništa. Ostaviti na stolu da nadođe 15 minuta, razvući oklagijom ne jako tanko pa iseći pogačice.
 
Slagati u obloženu tepsiju pa uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni. Premazati ih umućenim jajetom, po želji posuti semenkama.
Pogačice peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading