MALO PARIZA U VAŠEM DOMU: Tart Tatin, ukusna i sočna pita od jabuka, poslastica čiji ukus se pamti

alo.rs/S.Ć. | Žena 28.09.2021 09:30

Kad jednom probate, postaće nezaobilazan desert u vašoj porodici

Printscreen/Twitter

Sastojci za 4 osobe

50 g maslaca
300 g smedjeg šećera
1 kom smrznutog lisnatog testa
1 kg jabuke

Priprema:

Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.


Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.

Rasporedite smeđi šećer po tepsiji.

Oljuštite jabuke.

Pri kupovini birajte jabuke slične veličine.

Isecite jabuke na kriške.

Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji.

Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

Dekoracija

Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više