MALO PARIZA U VAŠEM DOMU: Tart Tatin, ukusna i sočna pita od jabuka, poslastica čiji ukus se pamti
Kad jednom probate, postaće nezaobilazan desert u vašoj porodici
Sastojci za 4 osobe
50 g maslaca
300 g smedjeg šećera
1 kom smrznutog lisnatog testa
1 kg jabuke
Priprema:
Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.
Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.
Rasporedite smeđi šećer po tepsiji.
Oljuštite jabuke.
Pri kupovini birajte jabuke slične veličine.
Isecite jabuke na kriške.
Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji.
Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.
Dekoracija
Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.
Prijatno!