Spreman za tren oka: Ručak od dva jaja i dva paradajza
Preukusno
Sastojci i priprema:
- 2 paradajza
- 2 jaja
- 150 gr. brašna
- 150 gr. hlebnih mrvica
- so
- ako želite i malo belog luka u prahu
- Za prženje oko 150 ml. ulja.
- Papirni, kuhinjski ubrusi ili salvete.
Isecite paradajz na deblje kolutove, posolite i stavite na papirni ubrus. Dovoljno je pet minuta da se pokupi tečnost koju paradajz ispusti.
Za to vreme umutite jaja i njih malo posolite, u jedan tanjir stavite brašno u drugi prezle i ako želite u prezle umešajte pola kašičice belog luka u prahu.
Paradajz uvaljajte u brašno, jaja, prezle ali lepše je ako uradite duplo pohovanje, brašno, jaja, opet brašno jaja i na kraju samo jednom u prezle.
Pržite na srednjoj temperaturi, ja koristim manju šerpicu da ne potrošim puno ulja. Ulja ne mora da bude previše, tj. paradajz ne mora plivati u ulju kao kod nekih recepata. Prži se minut s jedne i minut s druge strane. Prijatno.