Spreman za tren oka: Ručak od dva jaja i dva paradajza

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 29.09.2021 10:00

Preukusno

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 2 paradajza
  • 2 jaja
  • 150 gr. brašna
  • 150 gr. hlebnih mrvica
  • so
  • ako želite i malo belog luka u prahu
  • Za prženje oko 150 ml. ulja.
  • Papirni, kuhinjski ubrusi ili salvete.

Isecite paradajz na deblje kolutove, posolite i stavite na papirni ubrus. Dovoljno je pet minuta da se pokupi tečnost koju paradajz ispusti.

Za to vreme umutite jaja i njih malo posolite, u jedan tanjir stavite brašno u drugi prezle i ako želite u prezle umešajte pola kašičice belog luka u prahu.

Paradajz uvaljajte u brašno, jaja, prezle ali lepše je ako uradite duplo pohovanje, brašno, jaja, opet brašno jaja i na kraju samo jednom u prezle.

Pržite na srednjoj temperaturi, ja koristim manju šerpicu da ne potrošim puno ulja. Ulja ne mora da bude previše, tj. paradajz ne mora plivati u ulju kao kod nekih recepata. Prži se minut s jedne i minut s druge strane. Prijatno.
 

Expand player
Pogledajte više