Najlepše su uz jogurt: Slane kiflice od kukuruznog brašna
Mekane i sočne kiflice, veoma ukusne i kada se prave prazne
Sastojci i priprema: 500 gr. belog brašna
- 200 gr. kukuruznog brašna (sitnog)
- 7 gr. suvog kvasca (20 gr. svežeg)
- 200 ml. mleka
- 100 ml. jogurta
- 150 ml. ulja
- 1 jaje
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 50 gr. margarina
Izmešajte 300 gr. belog brašna i 200 gr. kukuruznog. Dodajte so pa na sredini napravite udubljenje i u njega stavite 100 ml. mlakog mleka, kvasac, šećer. Promešajte i ostavite da kvasac proradi. Zatim dodajte ostatak mleka, jogurt, ulje, jaje i krenite da mesite uz postepeno dodavanje belog brašna.
Ostavite 30 minuta da testo nadođe pa premesite i podelite na dva dela. Pravite kiflice željenog oblika i veličine, ja sam polovinu punila kečapom i salamom a polovinu prazne.
Na svaku stavite komadić margarina i ostavite 15 minuta da stoje. Za to vreme uključite rernu na 200 stepeni i pecite kiflice oko 25 minuta ili dok fino ne porumene.