Najlepše su uz jogurt: Slane kiflice od kukuruznog brašna

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 29.09.2021 18:00

Mekane i sočne kiflice, veoma ukusne i kada se prave prazne

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 500 gr. belog brašna

  •  200 gr. kukuruznog brašna (sitnog)
  •  7 gr. suvog kvasca (20 gr. svežeg)
  •  200 ml. mleka
  •  100 ml. jogurta
  •  150 ml. ulja
  •  1 jaje
  •  2 kašičice soli
  •  1 kašičica šećera
  •  50 gr. margarina

Izmešajte 300 gr. belog brašna i 200 gr. kukuruznog. Dodajte so pa na sredini napravite udubljenje i u njega stavite 100 ml. mlakog mleka, kvasac, šećer. Promešajte i ostavite da kvasac proradi. Zatim dodajte ostatak mleka, jogurt, ulje, jaje i krenite da mesite uz postepeno dodavanje belog brašna.

Ostavite 30 minuta da testo nadođe pa premesite i podelite na dva dela. Pravite kiflice željenog oblika i veličine, ja sam polovinu punila kečapom i salamom a polovinu prazne.

Na svaku stavite komadić margarina i ostavite 15 minuta da stoje. Za to vreme uključite rernu na 200 stepeni i pecite kiflice oko 25 minuta ili dok fino ne porumene.

 
Expand player
Pogledajte više