STARINSKI RECEPT ZA OMILJENO SRPSKO JELO: Đuveč sa mesom i povrćem, lako i brzo do rajskog ručka
Printscreen/domaćirecepti.net

POTREBNO JE:

300 g pirinča
5 sup.kašike maslinovog ulja
2 češanja
belog luka
600 ml vode
2 crna luka
300 g šargarepe
150 g grašaka
1 kaf. kašičica majčine dušice
2 sup. kašike putera
5 g začina 
50 g gauda sira

PRIPREMA:

Korak 1 U dve kašike vrelog ulja propržite C pirinač, dodajte sitno seckani beli luk i još malo propržite pa nalijte vodom i dodajte Začin C po želji.

Korak 2 Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta pa ostavite da odstoji dok pirinač ne upije svu tečnost.

Korak 3 Meso ispržite u ostatku ulja pa dodajte seckani crni luk i pržite još malo, pred kraj prženja začinite jelo.

Korak 4 U odvojenoj šerpici ispržite šargarepu na vrelom ulju, uz stalno mešanje. Nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 10-15 minuta.

Korak 5 Dodajte grašak i dinstajte još malo.

Korak 6 Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa pripremljene sastojke naređajte slojevito. Zatim sve pospite izrendanim sirom.

Korak 7 Stavite u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading