Savršen obrok za vreme posta: Napravite pohovanu ribu

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 02.10.2021 13:30

Ovaj način pohovanja je savršen, pohovanje ne spada već se lepo zadržava i stvara ukusnu, hrskavu koricu

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1 kg. ribe (ako pohujete manje i tanje komade potrebno je više smese za pohovanje)
  •  3 kašike brašna
  •  2 kašike kukuruznog griza (palenta)
  •  1 kašika sitne crvene paprike
  •  1 kašika senfa
  •  2 prstohvata soli (još za soljenje ribe)
  •  malo bibera
  •  200 - 230 ml. kisele vode
  •  200 gr. prezli
  •  ulje za duboko prženje, oko 600 ml. (može i manje ako pržite u manjem tiganju)

Ribu isecite kako vam odgovara, prosušite u salveti i posolite.

Napravite smesu od svih navedenih sastojaka osim prezli. Komade ribe zaronite u pripremljenu smesu pa u prezle.

Pržite u vrelom ulju, ako su veći komadi podesite temperaturu ringle na srednje.

Poslužite uz marinadu od belog luka, limuna, krompir salatu ili pomfrit. Prijatno.
 

Expand player
Pogledajte više