Savršen obrok za vreme posta: Napravite pohovanu ribu
Ovaj način pohovanja je savršen, pohovanje ne spada već se lepo zadržava i stvara ukusnu, hrskavu koricu
Sastojci i priprema:
- 1 kg. ribe (ako pohujete manje i tanje komade potrebno je više smese za pohovanje)
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kukuruznog griza (palenta)
- 1 kašika sitne crvene paprike
- 1 kašika senfa
- 2 prstohvata soli (još za soljenje ribe)
- malo bibera
- 200 - 230 ml. kisele vode
- 200 gr. prezli
- ulje za duboko prženje, oko 600 ml. (može i manje ako pržite u manjem tiganju)
Ribu isecite kako vam odgovara, prosušite u salveti i posolite.
Napravite smesu od svih navedenih sastojaka osim prezli. Komade ribe zaronite u pripremljenu smesu pa u prezle.
Pržite u vrelom ulju, ako su veći komadi podesite temperaturu ringle na srednje.
Poslužite uz marinadu od belog luka, limuna, krompir salatu ili pomfrit. Prijatno.