Topi se u ustima: Napravite kolače sa kikirikijem i medom
Sastojci i priprema:
- 150 gr. maslaca
- 200 gr. kikiriki putera
- 4 kašike meda
- 1 jaje
- 200 gr. mlevenog keksa
- 1 kašičica cimeta (ne mora)
- 3 kašike brašna (vrhom pune)
- pola kašičice soda bikarbone
- 100 gr. čokolade za kuvanje (može bilo koja čokolada ili eurokrem)
- 150 - 200 gr. neslanog kikirikija (samleti)
Umutite maslac, kikiriki puter, med. Dodajte jaje, cimet, brašno pa opet kratko umutite.
Dodajte polovinu keksa, umutite pa opet ostatak keksa. Na kraju umešajte soda bikarbonu i od ove mase pravite male loptice.
Kalup za male mafine namažite uljem ili puterom i u svaku rupicu stavljajte testo. Utisnite čepom za flaše i u svaku rupicu stavite komadić čokolade, kikiriki i pecite na 170 stepeni oko 25 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)