NEODOLJIVA POSLASTICA MEKANA KAO PENA: Fantastičan kolač sa biskvitom koji će vas oduševiti!

Bakina Kuhinja | Žena 03.10.2021 13:23

Vaša porodica će ga obožavati

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za biskvit:

2 jaja

3 kašike šećera

12 kašika ulja

12 kašika mleka 

10 kašika brašna

1 kašika kakaoa

1 prašak za pecivo
 
Nadev:

700 gr jabuka

100 gr seckanih oraha

1 kašičica cimeta

2-3 kašike šećera

malo suvog groždja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom penasto dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje, mleko izjednačiti i podelji. 

 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 


U jedan deo dodati kakao. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Pleh obložiti pek papir vel 30x20 cm.  i peć 10 min. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min.  na 190 stepeni C. Po želji possuti prah šećerom zamirisan vanilom.

Expand player
Pogledajte više