Zdrav doručak: Domaća pašteta od sočiva
Sastojci i priprema:
- 300 gr. sočiva
- 1 glavica crnog luka
- 1 dcl. ulja (još bolje ako je maslinovo)
- 1 kašikica suvog začina
- malo bibera
- malo soli
- voda
Sočivo oprati i preliti sa vodom pa ostaviti da prenoći. Ako ga niste ostavili da prenoći malo će se duže kuvati ali ništa drugo ne menja. Dobro ga operite i stavite u šerpu u kojoj će se kuvati.
Naliti oko 1 litar vode i kuvati dok sva voda ne ispari. Sočivo treba da kuvate sve dok se ono ne počne raspadati.
Luk sitno iseckati i propržiti na ulju, dodati začin i zatim ga dodati kuvanom sočivu.
Sve izmiksati sa štapnim mikserom, u blenderu ili seckalici.
Ostaviti da se ohladi, sipati u teglu ili činiju sa poklopcem i držati i do sedam dana u frižideru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)