Idealni za doručak: Kukuruzni mafini (RECEPT)
Uživajte u odličnom pecivu
Sastojci i priprema:
- 200 ml. mlake vode
- 25 gr. svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 gr. belog brašna + za posipanje radne površine
- 200 gr. kukuruznog brašna + 50 gr. da se premesi
- 100 ml. ulja
- 1,5 kašičica soli
- 150 gr. kačkavalja
- 50 gr. kukuruzne palente
- 100 gr. margarina
- 1 jaje (za premazivanje)
U mlakoj vodi rastopite kvasac, dodajte šećer. Dodajte belo i kukuruzno brašno, so, ulje, rendani kačkavalj. Rukom zamesite i ostavite da stoji oko 30 minuta na toplom mestu.
Na radnu površinu pospite malo belog brašna i palentu.
Stavite testo preko i razvucite oklagijom. Premažite margarinom pa prekopite stranice kako je prikazano u videu. Ostavite da stoji još 15 minuta prekriveno.
Kalup za mafine premažite margarinom pa složite isečene pogačice. Ova možete raditi i u tepsiji.
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje taman će pogačice odstojati.
Premažite ih umuženim jajetom i pecite oko 30 minuta. Poslužite tople ili ih kratko podgrejte u rerni ili mikrotalasnoj. Prijatno!