Tope se u ustima: Čokoladne palačinke (RECEPT)
Palačinke sa kakao prahom, one izgledaju tamnije i naravno imaju fin ukus na čokoladu
Sastojci i priprema:
- 3 jaja
- 200 ml. mleka
- 250 ml. kisele vode
- 30 gr. kakao praha
- 300 gr. brašna
- 3 kašike ulja (još malo za pečenje palačinki)
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 prstohvata soli
- 1 kašičica šećera
- korica limuna ili pomorandže (može i jedno i drugo)
Za fil:
- 2 kesice šlaga umutite po uputstvu sa kesice.
- Dodajte oko 5 kašika kisele pavlake.
Potrebno još:
- 200 gr. malina,
- 2 banane,
- 2 reda čokolade..
Možete filovati kremom ili marmeladom.
Umutite jaja sa vanilin šećerom i šećerom. Dodajte kakao, mleko, brašno, kiselu vodu, ulje, so, naribanu koricu limuna ili pomorandže. Dobro izmešajte da ne bude grudvica. Tiganj zagrejte i namažite uljem pa kutlačom vadite po malo mase. Pecite palačinke s obe strane. Filujte po želji.
Od ove mase dobije se oko 20 komada, zavisi od veličine tiganja i kolike su debljine palačinke.