Uvek će vam uspevati: Recept za princes krofne
Morate da probate
Potrebno za krofnice:
- 2 jaja (ako su jako sitna onda 3 jaja)
- 200 ml. vode
- 120 gr. margarina (može i 100 ml. ulja)
- 150 gr. brašna (obično meko sam koristila)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Potrebno za fil:
- 500 ml. mleka
- 4 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 80 gr. brašna
- 100 gr. šećera (može i više ako volite slađe)
Dodatno još 500 ml. slatke pavlake.
NE OTVARATI RERNU DOK SE PEKU!
Prvo pripremamo testo. Rastopite u vodi margarin, so, šećer sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Vratite na ringlu i na tihoj vatri pripremajte testo. Mešajte non stop da ne zagori i već za dve minute je gotovo. Sklonite sa ringle, ostavite 5 minuta da se prohladi pa uz mešanje mikserom ubacite jaja.
Prvo jedno pa drugo. Ako primetite da je masa gusta dodajte i treće jaje, ali uglavnom ne treba celo dodati već samo malo belanca.
Sipajte u špric i na pek papiru formirajte krofnice. Pecite u zagrejanoj rerni koju ste već ranije uključili na 200 stepeni. Ja sam ih pekla 30 minuta bez ventilatora.
U međuvremenu se priprema fil.
Od 500 ml. mleka odvojite malo da bi mogli umutiti brašno i žumanca. Ostalo mleko prokuvajte sa vanilom i šećerom.
Zakuvajte fil i ostavite da se hladi.
Kada se sve ohladilo presecite svaku krofnicu na pola. Slatku pavlaku umutite i desetak kašika izmiksajte sa filom a ostalo stavite u špric.
Filujte prvo žuti fil, bogato ga nanesite jer ga ima dosta, potom umućenu slatku pavlaku, pa poklopite gornjih delom i pospite šećerom u prahu ili čokoladom.
Meni se mnogo sviđaju sa malinama, tako da često na šlag poređam maline pa tek onda preklopim.
Princes krofne su lepše kada odstoje par sati ili do sutradan. Prijatno.