Najbolji ručak koji ste ikada skuvali: Pohovane šnicle, neodoljivog ukusa, koji ćete uvek rado servirati
Klasično jelo, koje svi obožavaju
Potrebno je:
6 komada goveđeg, telećeg ili svinjskog bifteka
6 listova šunke
6 listova sira
Začini po ukusu
Za pohovanje:
3 jaja
brašno
prezle
Preliv:
30 ml pavlake
2 jaja
10 ml belog vina
prstohvat soli
Priprema:
Tanko narezano meso istucite čekićem i pospite začinima po želji. Pripremite sastojke za pohovane, na svaki komad mesa stavite list sira i šunke, preklopite drugom šniclom i dodatno pritisnite krajeve. Uvaljati jedno po jedno u brašno, jaja i prezle i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. U drugoj činiji pomešajte sastojke za preliv. Meso poređajte na pleh i pospite prelivom. Pecite u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.