televizor
Foto: Promo/Foto: Shutterstock

Bez obzira koji tip televizora posedujete za njegovo čišćenje potreba vam je suva krpa od mikrofibre koja je namenjena čišćenju stakala na naočarama, ekrana na mobilnom i sočiva na kamerama.

Osetljivi LCD, i plazma televizori ne mogu se i ne smeju čistiti uobičajenim tečnim sredstvima za čišćenje. Za njihovo 'glancanje' koristite mekanu, suvu krpu od mikrofibera, a tvrdoglave mrlje pobrišite vlažnom krpom koja je namenjena čišćenju elektronike.

Veoma je bitno pre čišćenja ugasiti TV. Kad se isključi, najbolje je pričekati dok se ekran ne ohladi .To daje vremenu statičkom elektricitetu da se rasprši tako da se prašina više ne lepi za ekran. Takođe, za razliku od vrućeg ekrana, ​​hladni ekran je lakše očistiti.

Koristite mešavinu belog sirćeta i vode

Ako mrlje potraju, može se koristiti mešavina belog sirćeta i vode. Sirće je prirodni deterdžent, što ga čini ekološkim, praktičnim i jeftinim proizvodom.

Pomešajte sirće s vodom (50% svakog za proporcije).

U dobijenu smesu umočite krpu od mikrovlakana. Oprez: nemojte sipati ili prskati tečnost pravo na ekran.To bi moglo procuriti i infiltrirati se u televizor i oštetiti ga.

Obrišite ekran čistom i suvom krpom, umesto da zaslon suši na vazduhu , kako biste izbegli pojavu pruga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading