Mekani i sutradan: Kiflice sa jogurtom
Punite ih po želji mada čak i prazne su prelepe
Sastojci i kako se pripremaju:
- 1, 200 kg. brašna (u videu sam spomenula oko 1 kg.)
- 2 dcl. mlakog mleka
- 4 dcl. jogurta
- 40 gr. svežeg kvasca
- 2 dcl. ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 200 gr. margarina
- 3 jaja (dva žumanca za testo, celo jaje za premazivanje)
- 200 gr. sitnog sira
- 100 gr. feta sira (ili po izboru fil)
Prvo stavite kvasac da proradi, izmešajte ga sa pola decilitra mlakog mleka (odvojiti od 2dcl. gore navedeno), 1 kašikom šećera, 2 kašike brašna.
U vanglu izmešajte brašno, so, dodajte nadošli kvasac, ulje, jogurt, mleko i zamesite meko testo.
Ostavite ga prekriveno da stoji oko 30 minuta.
Podelite na 4 dela i svaki razvucite u krug, isecite 16 delova, stavite fil uz širi deo testa pa uvijte kiflicu.
Za fil sam izmešala sitni sir, fetu, belanca i vrlo malo posolila.