Uvek uspevaju: Mekike punjene kupusom
Preukusne
Sastojci i priprema:
- 900 gr. belog brašna (plus još da se premesi)
- 400 ml. mlake vode
- 100 ml. ulja
- 1 kašičica šećera
- 1, 5 kašičica soli
Fil:
- 500 gr. kupusa
- 2 kašike ulja ( ili biljne masti)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sitne crvene paprike
- malo bibera
- 100 ml. vode
- Ulje za prženje.
Kvasac izmešajte sa 100 ml. mlake vode, šećerom i 2 kašičice brašna pa ostavite da nadođe.
Dodajte ostatak vode, ulje i brašno koje ste predhodno prosejali i posolili. Zamesite meko testo
Za to vreme narendajte ili sitno iseckajte svež kupus pa ga izdinstajte na ulju i vodi, na kraju začinite. Ostavite da se ohladi.
Nadošlo testo razvucite tanko oklagijom, vadite veće kolutove, svaki još rukama blago razvucite.
Na sredinu stavite kašiku fila, preklopite drugim krugom testa, pritisnite krajeve prstima pa potom celu mekiku pritisnite da se iznutra kupus slegne.
Pržite u zagrejanom ulju s obe strane i stavite da se ocedi na salveti.
Prijatno!