Ne pravite ovu grešku: Ovako se pravilno podgreva pica
Foto: Freepik

Domaćice mahom odlučuju da ovaj italijanski specijalitet stave u mikrotalasnu ili u rernu od šporeta, što nije dobro rešenje. Testo koje bi trebalo da bude hrskavo tada omekša, a kačkavalj se uglavnom stvrde ili pica postane gumasta.

TikTokerka Tara podelila je trik kako da podgrejana pica bude sveža kao da ste je tek kupili.

Sve što je potrebno jeste da parče pice stavite u tiganj, sipate malo vode i stavite poklopac. Za samo nekoliko minuta na jače zagrejanoj ringli pica će se zagrejati baš kako treba – testo će postati hrskavo, a zahvaljujući vodenoj pari kačkavalj će se rastopiti.

Mnogi koji su odgledali i isprobali ovaj kulinarski trik bili su zaprepašćeni rezultatom.

- Ovo je neverovatno! Kao da je tek stigla iz picerije - bio je jedan od komentara.

- Ubuduće ću uvek ovako podgrevati picu kad mi preostane neko parče - prokomentarisala je druga korisnica TikToka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading