NIKO NEĆE VEROVATI DA NIJE IZ POSLASTIČARNICE Trikolori torta, savršeno kremasta, čokoladna, čarobno ukusna
Pripremite sve vrste čokolade i pravac u kuhinju.
Pripremite sve vrste čokolade i pravac u kuhinju.
Ukoliko vam pri samom pogledu na fotografiju ove torte ide voda na usta, onda zapišite i zapamtite ovaj recept. Savršeno kremasta, topi se u ustima. Presek ove torte izgleda kao da je došla pravo iz poslastičarnice, tako da je idealno da je pravite za neka porodična slavlja i okupljanja.
SASTOJCI:
3 jaja
150 g čokolade
70 g maslaca
4 kašike šećera
1 kašika brašna
Za fil:
500 g maskarpone sira
2 kesice vanilin šećera
500 ml slatke pavlake
100 g tamne čokolade
100 g mlečene čokolade
100 g bele čokolade
100 g šećera
PRIPREMA:
Čokoladu za koru i maslac rastopite na pari. Šećer i žumanca umutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna.
Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj smesi. Pecite na 160 stepeni oko 40 min.
Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari.
Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe.
Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi, a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu. Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo ređate taman fil, pa braon fil pa beli fil.
Po želji možete da stavite glazuru od čokolade preko. Neka ostane u frižideru preko noći.