Ukusna i jednostavna za pripremu: Pita s jabukama, grizom, pavlakom
Oduševićete se
Sastojci i priprema:
- 500 gr. tankih kora
- 3 - 4 jabuke
- 2 jaja
- šolja šećera (šolja od 200 ml.)
- šolja ulja
- šolja mleka
- 2 šolje griza
- 200 gr. kisele pavlake
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
Umutite jaja sa šećerom i vanilom pa dodajte sve ostale sastojke. Masa treba da je fino izmešana i bez grudvica.
Izrendajte jabuke.
Manju tepsiju okruglu ili četvrtastu premažite uljem, stavite jednu koru tako da vire krajevi pretko rubova. Premažite sa 4 kašike premaza, nagužvajte drugu koru, opet 4 kašike premaza i treću koru. Zatim stavite polovinu rendanih jabuka pa opet redom kora, premaz, kora, premaz, kora jabuke..ponovite još jednom sa korama i premazom. Preklopite krajeve i premažite odozgo sa vrlo malo ulja.
Ostavite da stoji oko 30 minuta pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta. Ako koristite veću tepsiju pita će se ispeći brže. Ako primetite da brzo dobija boju a nije pečena prekrijte folijom i nastavite peći.
Pečenu ostavite da se malo prohladi, pospite šećerom u prahu, secite šnite ili kocke pa poslužite. Prijatno.