Poseban sos: Napravite najukusnije šnicle
Aromatičan ukus
Sastojci i priprema:
- 800 gr. šnicli (pilećih, junećih..)
- 4 jaja
- 150 gr. brašna
- 150 gr. prezli (hlebne mrvice)
- so
- biber
- ulje za prženje (može i mast)
SOS:
- 200 ml. vode
- 100 ml. vorčester sosa
- 2 kašike soja sosa
- 100 gr. kečapa (manja kesica)
- pola veze peršunovog lišća
- kašika iseckane ljute ili slatke paprike
Šnicle posolite, pobiberite i ,,istucite" čekićem za meso. Uvaljajte u brašno, umućena jaja (malo ih posolite), prezle. Pržite u dubokom ulju, kojeg prvo jako zagrejete pa smanjite da bi se pržilo na umerenoj temperaturi.
Piletinu (ćuretinu)pržite kraće a junetinu i druga mesa duže da bi iznutra fino omekšalo.
Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja (ili druge masnoće)..
Sada napravite sos (jedan od omiljenih :D)...U tiganj (šerpu) stavite vodu, vorčester sos, soja sos, kečap, iseckan peršun i papričicu..Prokrčkajte najduže minut pa ubacite šnicle (ne mogu sve da stanu). Par sekundi s jedne i par sekundi s druge strane u sosu krčkati pa vaditi na tanjir.
Tako do kraja. Sosa ne ostane u tiganj, bude baš potaman za ovu količinu šnicli.
I to je to. Uz bareni ili prženi krompir, rižoto, salatu..to je baš jedan preukusan ručak. Prijatno!