Punjene džemom i makom: Napravite pamuk buhtle
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  oko 600 gr. brašna
  •  40 gr. kvasca
  •  1/2 (pola) kesice praška za pecivo
  •  250 ml. kisele vode
  •  50 ml. mlake vode
  •  1 kašičica šećera
  •  1 kašičica soli
  • 2 vanilin šećera
  •  korica limuna (ko voli)
  •  100 gr. posnog margarina (ako postite)
  •  6 kašika ulja

Fil:

  •  200 gr. maka
  •  5 - 6 kašika pekmeza

U vanglu prosejte brašno, izmešajte u brašno so i prašak za pecivo. Na sredini napravite udubljenje pa izdrobite kvasac, dodajte šećer i mlaku vodu. Ostavite da kvasac proradi pa dodajte vanilin šećer, ulje, kiselu vodu i narendanu koricu limuna. Zamesite testo, na kraju sve pokupite uz malo ulja.
Ostavite da stoji 15 minuta, premesite pa neka još stoji 20 minuta.

Testo preručite na radnu površinu, premesite i razvucite debljine malog prsta. Isecite kocke, na svaku stavite punu kašiku fila, krajeve podignite i prilepite tako da buhtla skroz bude zatvorena i okrugla.

Složite u margarinom podmazan pleh, ostavite da stoji prekriveno krpom dok se rerna zagrena (220 stepeni)..rastopite margarin i pre pečenja buhtle dobro premažite. Peku se oko 25 - 30 minuta. Pečene možete premazati rastopljenim margarinom, prekriti krpom i ostaviti desetak minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading