Jednostavna i zdrava: Čorba od praziluka, griza, pečenog paradajza
Uživaćete u prelepoj kombinaciji svih sastojaka
Sastojci i priprema:
- 150 gr. praziluka (manji komad)
- 4 kašike pšeničnog griza (može i palenta)
- 2 kašičice začina
- malo bibera
- 2 kašike maslinovog ulja (može i suncokretovo)
- pola veze peršunovog lišća
- 6 - 7 komada čeri paradajza (može i običan)
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- oko 1,5 litra vode
- 1 jaje
- 4 kašike kisele pavlake
Praziluk isecite na kolutove pa odvojte prstenove. Zagrejte dve kašike ulja i kratko propržite luk. Dodajte čašu vode pa ostavite da se dinsta par minuta.
Sklonite sa šporeta i umešajte griz i malo vode.
Promešajte da se razbiju sve grudvice pa nalijte ostatak vode, Dodajte začine, iseckano peršunovo lišće pa nastavite kuvati još 15 minuta.
Sklonite sa šporeta i umešajte u vrelo izmešanu pavlaku i jaje.
Pečen poređajte preko čorbe ili poslužite posebno u činijici.
Prijatno.