Jednostavna i zdrava: Čorba od praziluka, griza, pečenog paradajza
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  150 gr. praziluka (manji komad)
  •  4 kašike pšeničnog griza (može i palenta)
  • 2 kašičice začina
  • malo bibera
  •  2 kašike maslinovog ulja (može i suncokretovo)
  •  pola veze peršunovog lišća
  •  6 - 7 komada čeri paradajza (može i običan)
  •  malo soli
  • malo maslinovog ulja
  •  oko 1,5 litra vode
  • 1 jaje
  •  4 kašike kisele pavlake

Praziluk isecite na kolutove pa odvojte prstenove. Zagrejte dve kašike ulja i kratko propržite luk. Dodajte čašu vode pa ostavite da se dinsta par minuta.

Sklonite sa šporeta i umešajte griz i malo vode.

Promešajte da se razbiju sve grudvice pa nalijte ostatak vode, Dodajte začine, iseckano peršunovo lišće pa nastavite kuvati još 15 minuta.

Sklonite sa šporeta i umešajte u vrelo izmešanu pavlaku i jaje.
Dok se čorba kuvala ispecite paradajz. Isecite ga na listove, složite na pek papir, posolite, pouljite. Pecite 5 minuta na najjačoj temperaturi sa ventilatorom ako ga imate.

Pečen poređajte preko čorbe ili poslužite posebno u činijici.
Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading