Jednostavna i zdrava: Čorba od praziluka, griza, pečenog paradajza
Sastojci i priprema:
- 150 gr. praziluka (manji komad)
- 4 kašike pšeničnog griza (može i palenta)
- 2 kašičice začina
- malo bibera
- 2 kašike maslinovog ulja (može i suncokretovo)
- pola veze peršunovog lišća
- 6 - 7 komada čeri paradajza (može i običan)
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- oko 1,5 litra vode
- 1 jaje
- 4 kašike kisele pavlake
Praziluk isecite na kolutove pa odvojte prstenove. Zagrejte dve kašike ulja i kratko propržite luk. Dodajte čašu vode pa ostavite da se dinsta par minuta.
Promešajte da se razbiju sve grudvice pa nalijte ostatak vode, Dodajte začine, iseckano peršunovo lišće pa nastavite kuvati još 15 minuta.
Sklonite sa šporeta i umešajte u vrelo izmešanu pavlaku i jaje.
Dok se čorba kuvala ispecite paradajz. Isecite ga na listove, složite na pek papir, posolite, pouljite. Pecite 5 minuta na najjačoj temperaturi sa ventilatorom ako ga imate.
Pečen poređajte preko čorbe ili poslužite posebno u činijici.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)