Otkrivamo tajni sastojak: Evo kako se pravi savršena cezar salata
Sastojci:
- 300g pilećih grudi
- 1 manja Iceberg salata
- 60 g pančete u listicima
- 2-3 parčeta tost hleba ili već gotove krutone
- parmezan
- paradajz
Sastojci za preliv:
- 3 žumanceta
- kašika dižon senfa
- 1 čen belog luka
- konzerva inćuna
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo soli i bibera.
Priprema:
Preliv se pravi nikad jednostavnije, samo izmiksujte sve navedene sastojke. Inćuni su ti koji daju poseban ukus salati.
Piletinu izgrilujte i isecite na tanke listiće. Salatu takođe iseckajte, kako bi se lakše jela, a i kako bi bolje upila preliv. Ako ste se odlučili za tost hleb (istostiran), iseckajte na kockice, dodajte salatu i preliv i malo piletine, pa izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i pančete, a potom pospite parmezan.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)