Ne očajavajte: Ukoliko ste presolili jelo ovo je najbolje rešenje
Postoje načini da rešite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.
Kako da smanjimo začinjenost hrane
Mlečni proizvodi
Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka.
Šećer
Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.
Povećajte ostale sastojke
Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.
Skrob
Kako biste ublažili pikantnost obroka okrneite se neutralnim ukusima. Testenini, pirinču ili hlebu.
Dodajte malo kiseline
Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)