SPECIJALITET VAŠE KUHINJE: Šnicle od mlevenog mesa, ručak u kome će uživati cela porodica
Šnicle sa mlevenim mesom možete da služite sa krompirom, pirinčem, povrćem, salatom
Potrebno je:
400 g mlevenog mesa
1 crveni luk (luk)
3-4 čena belog luka
1 komad šargarepe
peršunov list
so i biber
1 kriška hleba
50 ml mleka
1 kom jaje
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
1. Prelijte hleb mlekom i ostavite da se upije, dodajte jaje i sve izmešajte.
2. U meso dodajte naribanu šargarepu, seckani luk i zdrobljeni beli luk, iseckani peršun.
3. Pospite sodom bikarbonom, posolite, dodajte biber. U mešavinu dodati namočeni hleb.
4. Kada dobijete jednoličnu smesu, prvo formirajte kuglice, mešajući brašno i mrvice hleba, a zatim ih poravnajte među dlanovima i oblikujte odreske željene veličine. Ispržite na malo ulja, poslužite sa prilogom po želji.