FANTASTIČNA SLADOLED TORTA: Uopšte se ne peče, prava harmonija ukusa!
Umutite fil, napravite smesu za korice, i samo ređate naizmenično
Sastojci:
375 grama brašna
100 g šećera
200 g putera najbolje zamrznutog
3 jaja
200 grama šećera
10 g vanilin šećera
750 g pavlake
3 kašike skroba
75 grama putera sa sobne temperature
Priprema:
Jaja razbiti u većoj šerpi, dodati 200 g šećera pa umutiti žicom. Dodati vanil šećer i skrob, pa sve lepo sjediniti. Dodati pavlaku I opet sve lepo sjediniti žicom. Staviti da se kuva na srednjoj tempoeraturi dok se smesa ne zgusne.
Ostaviti da se prohladi, pa dok je još toplo dodajte 75 g putera I mešajte žicom dok se puter ne istopi.
Brašno I 100 g šećera pomešati u posebnoj posudi, pa dodajte zamrznuti puter, koji ste prvo provukli broz brašno sa šećerom a zatim izrendali. Rukama mešajte smesu tako da dobijete mrvice. Sve to preručite u suv tiganj I pržite dok ne porumeni uz neprestano mešanje, da ne bi izgorelo.
U okrugli kalup sa obručem prečnika 18 cm, kašikom formirajte koru od preprženih mrvica. Ne treba da bude mnogo debelo. Odozgo stavite tri pune kašike fila, pa ponavlajte naizmenično dok ne potrošite mrvice I fil.
Ostavite da se hladi u friužideru najmanje 6 sati, najbolje preko noći.
PRIJATNO!