Ukus koji će vas oduševiti: Pita sa višnjama i prezlama
Sastojci i priprema:
- 500 gr. kora za pitu
- 700 gr. visanja
- 200 gr. prezli
- 4 kasike secera
- 2 vanilin secera
- 100 ml. ulja
- 100 ml. ulja
- 250 ml. vode
- 1 kasika secera
Kratko i na laganoj temperaturi isprzite prezle na ulju. Dodajte secer, vanilu. Izmesajte vodu, ulje, secer i ovim prelivom mazite tri ili cetiri kore, na zadnju ne morate vec bogato pospite prezlama i visnjama.
Urolajte i slazite na tepsiju. Tako do kraja. Dobro ih naprskajte istim prelivom koji je ostao i ostavite da stoji deset minuta.
Ukljucite rernu na 220 stepeni i pecite oko 35 minuta. Gotovu mozete (ali ne morate) poprskati vodom, prekriti i ostaviti malko da odstoji. Isacite i pospite secerom. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)