Koktel pecivo: Rol kiflice sa viršlama
Sastojci i priprema:
- oko 450 - 500 gr. brašna
- 250 ml. vode (mlake)
- 20 gr. svežeg kvasca
- 100 ml. ulja
- 1 jaje
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- oko 600 gr. viršli (mini viršle ili velike koje presečete na dva ili tri dela, ne kuvaju se, ako je sa najlonom skinuti ga).
- 1 jaje za premazivanje
- ..semenke za posipanje, susam, lan, kim, čia semenke..
Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna.
Podelite na dva dela, razvucite oklagijom u dužinu. Za male viršle potrebno su kraće trake, dužine oko 15 cm, širina jedan prst. Za veće isečene viršle dužina trake je oko 25 cm, širina jedan prst.
Na svaku traku stavite viršlu uz kraj i motajte tako da bude spiralno oko viršle.
Slažite na tepsiju namazanu margarinom (ili pek papir), premažite umućenim jajetom i pospite semenkama. Ja sam posipala čia semenkama.
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje, taman će i kiflice ,,odmoriti". Pekla sam ih pola sata, ako volite rumenije pecite još malo. Izvadite iz rerne i premažite sa malo ulja ako volite da dobiju sjaj. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
ja
19.10.2021 13:37
Rol mozda ali virsle nikako mi ih u belom svetu nikako ne kupujemo i ne jedemo , niko nikad.