Topi se u ustima: Čokoladna torta sa malinama
Pre nego krenete da mutite koru uključite rernu na 180 stepeni, kalup prečnika 26 cm (može i veći ili četvrtasti)obložite pek papirom ili pouljite i pospite brašnom.
Kora:
- 4 jaja
- 200 gr. šećera
- 120 ml. mleka
- 50 gr. margarina
- 100 gr. čokolade
- 200 gr. brašna
- 50 gr. kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 gr. malina
Beli fil:
- 200 ml. slatke pavlake
- 1 puna kašika gustina (može i brašno)
- 100 ml. vode
- naribana korica limuna
Slatku pavlaku prokuvajte pa u nju zakuvajte gustin izmešan sa vodom. Kuvajte svega jedan minut ili dok se ne zgusne pa naribajte limunovu koricu.
Žuti fil:
- 400 ml. mleka
- 1 puding od vanile
- 200 gr. šećera
- 1 jaje
- 200 gr. margarina
- 50 gr. čokolade
Prokuvajte 300 ml. mleka sa šećerom. Umutite 100 ml. mleka sa pudingom i jajetom pa zakuvajte u mleko. Ostavite da se ohladi pa mikserom umešajte 200 gr. margarina sobne temperature i narendanu čokoladu.
Još 300 gr. malina za središni deo torte, ukupno za celu tortu 500 gr.
Vruću koru izbockajte čačkalicom pa premažite toplim belim filom, ostavite da se stegne i ohladi. Zatim poređajte maline, premažite žuti fil i tortu ukrasite po želji, šlagom, rendanom ili topljenom čokoladom...Ostavite da se dobro stegne, najbolje do sutradan pa uživati u njoj. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)