RASKOŠNA, SLATKA FANTAZIJA: Čokoladna kraljica sa belim filom, zasladite se sa stilom
Čokoladne kore, beli fil i čokoladna glazura su sastojci koji čine ovu tortu savršenom
Potrebno je:
4 jajeta
prstohvat soli
180 g šećera
100 ml vode, sobne temperature
130 g brašna
2-3 kašike kakaoa
1 kašičica kvasca
malo konjaka
Za fil:
2 jajeta
100 g kondezovanog mleka
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
250 g mleka
250 g putera
Još:
3 kašike kakaoa
3 kašike šećera
3 kašike pavlake
50 g putera
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite sa šećerom (100 g) i prstohvatom soli. Žumanca umutite isto sa šećerom (80 g), pa dodajte vodu i nastavite da mutite. Zatim sjedinite obe smese, pa dodajte brašno, kvasac, i kakao. Kada sjedinite sipajte u kalup obložen pek papirom i ivice obložite i sipajte smesu, pa pecite na 180°C nekih 35 minuta.
Za fil: Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kondezovano mleko i vanilin šećer. Sve lepo promešajte, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite. Dodajte puter i umutite.
Biskvite presecite na pola i prelijte sa konjakom. Poređajte u kalup biskvite, fil, pa drugi deo biskvite. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih 6 sati. Pomešajte sastojke za glazuru, zajedno otopite i onda prelijte tortu.