OMILJENI SLATKIŠ ANĐELINE DŽOLI: Kruške u crvenom vinu su prava harmonija ukusa!
Holivudska zvezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je pre nekoliko godina lansirala "rose" sa etiketom svog podruma u zamku "Miraval".
Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo "pijane kruške". Šalu na stranu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao ‒ diva.
Sastojci za 4 osobe:
8 krušaka
smeđi šećer
zvezdasti anis
cimet
limun
slatko crveno vino
sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema:
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)