Pokušavate da smršate, ali vam ne ide? Ovo je razlog
Foto: Pixbay

Istraživanje je sprovedeno na 1.070 ljudi za koje su autori studije svaki dan birali što će jesti za doručak, dok su ručak i večeru sami birali. Oni su nosili uređaje koji prate nivo glukoze u krvi, a svi su za doručak jeli mafine koji su sadržali jednak broj kalorija, ali su varirali u nivou ugljenih hidrata, proteina, masti i vlakana.

Svakodnevno su beležili i šta su sve konzumirali, kao i kada su osećali glad. Pokazalo se da su oni kojima je šećer u krvi naglo padao u proseku bili za devet posto gladniji od drugih, pa bi u danu pojeli prosečno 312 kalorija više, što ukupno nakon godinu dana odgovara čak desetak kilograma viška.

- Pokazali smo da nagli pad šećera utiče na osećaj gladi i unos kalorija više nego prosečan nivo šećera u krvi - rekla je dr Sarah Beri i napomenula je i da kad su dijeta ili post u pitanju, tek treba da istraže kako naš metabolizam funkciše.

Otkriće da pad šećera ima tako veliki uticaj na glad i apetit može ljudima pomoći da lakše prate i kontrolišu svoju telesnu težinu i da dugoročno poboljšaju svoje zdravlje i način ishrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading