Želite da napravite savršen, pahuljast pirinač? Pratite ove korake
Prokuvajte vodu i posolite
Nakon što isperete pirinač, sipajte svežu vodu (za svaku šolju pirinča koristite 1 i ¾ šolje vode) u veliku šerpu sa poklopcem. Pustite da proključa, a onda pomešajte jednu kašičicu soli.
Najbolje je da koristite drvenu kašiku. Trudite se da ne mešate previše to može uzrokovati da pirinač postane lepljiv.
Zatvorite šeršu i dinstajte
Uverite se da poklopac dobro pristaje šerpi. Smanjite temperaturu na najnižu vrednost. Pustite da se pirinač krčka oko nešto manje od 20 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ostavite da se pirinač pari u loncu još 5 minuta, piše Real Simple.
Korišćenje viljuške
Neposredno pre posluživanja, pirinač lagano izmešaje viljuškom kako biste odvojili zrna.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)