RUSKI RECEPT ZA TUFAHIJE Jabuke punjene sočnim krem filom, neodoljiv slatkiš
Tajna je u dobro izabrnaoj kombinaciji fila sa kojim ćete napuniti jabuke
Ako želite zdrav i niskokaloričan slatkiš, bez brašna i šećera, onda će vas tufahije na ruski način očarati. Prave se neverovatno jednostavno, a tajna je u dobro izabrnaoj kombinaciji fila sa kojim ćete napuniti jabuke. Posebnu slast daje med.
Ljubitelji čizkejka, znate da postoje i zdravije varijante vašeg voljenog slatkiša kojima ukus ne manjka. Sada imamo još jednu verziju deserta sa sirom. Ove jabuke se pune mladim sirom, medom, orasima i cimetom, a kada se zapeču, sve postaje sočno, kremasto i nedoljivo. Možete ih jesti bez griže savesti, a čak mogu poslužiti i za obrok. Spremne su brzo, pa ukoliko imate iznenadne goste, obradujte ih zdravom poslasticom.
Ruski zdraviji recept za tufahije
Sastojci:
4 jabuke.
150g svežeg mladog sira sa niskim sadržajem masti
2 kašike meda
2 šake oraha
Po želji mleveni cimet
Priprema:
Jabukama isecite vrh, uklonite semenke i izdubite ih, pa izvadite unutrašnjost voćke. Unutrašnjost jabuke ubacite u blender, pa dodajte sir, šaku oraha, cimet i med. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Napunite jabuke do vrha, a preko stavite celo jezgro oraha. pa pecite oko 35 minuta na 190 stepeni. Oni koji ne broje kalorije i žele dodatno da zaslade mogu posuti sa malo šećera u prahu.