TRI VRSTE POSNIH ROLATA: Veoma se brzo prave, idealni za proslave!
Foto: Screenshot/YouTube

Sastojci za osnovnu smesu:

1200 g krompira,

400 g krekera,

250 g posnog majoneza,

so,

3 čena belog luka

Priprema:

Krompir ogulite i skuvajte sa belim lukom.

Vodu ostavite jer u njoj možete odmah da skuvate šećerac (5 minuta) i kada i njega izvadite iz vode u istoj skuvajte i spanać (5 minuta).

Beli luk izvadite jer nam je poslužio samo za blagu aromu.

Vreo krompir izgnječite kao za pire i ostavite da se smlači.

Dodajte mlevene krekere, majonez i sve rukom dobro sjedinite.

Dobije se oko 1500 g testa, tako da za svaki rolat je potrebno oko 500 g.

Ostali sastojci mogu biti po vašem ukusu. Evo nekih kombinacija:

1.rolat

1 kašičica kurkume (za testo), 50 g spanaća, 100 g posnog majoneza, so po ukusu

Testo izmesite sa kurkumom. Između dva pek papira razvaljajte oklagijom, sklonite gornji papir pa premažite iseckanim spanaćem u koji ste umešali majonez i malko posolili. Umotajte uz pomoć papira i ostavite do sutradan.

2.rolat

1 kašika origana(za testo), 3 kašike kečapa, 180 g tunjevine

Testo umesite sa origanom i kao i predhodni razvucite oklagijom. Izmešajte tunjevinu i kečap pa premažite i urolajte. Ostavite da se hladi.

3. rolat

3 kašike ajvara (za testo), 200 g kukuruza šećerca, 100 g majoneza

Testo umesite sa ajvarom, razvucite. Izmešajte majonez i kuvani kukuruz, premažite, urolajte pa na hlađenje.

Rolate isecite i poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading