Pravi hit! Spremite hrskavu piletinu u mleku
Piletina pripremljena na ovakav način biće spolja hrskava, a unutra mekana
Sastojci:
- pileći bataci
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- čen belog luka
- 100 g brašna
- 100 g prezle
- 1 veliko jaje ili 2 mala
- začini: so, biber, paprika, beli luk, čili, suvi peršun
- ulje za prženje
Priprema:
- Piletinu poređajte u dublji tiganj i prelijte je prvo mlekom, a onda dodajte vodu i čen belog luka. Posolite i pobiberite, i stavite poklopljeno na tihu vatru da se krčka oko 20 minuta.
- Nakon toga izvadite piletinu da se malo ohladi i pripremite materijal za pohovanje.
- U prvom dubokom tanjiru pomešajte brašno i začine, u drugom razmutite jaje, a u trećem stavite prezlu, i batak po batak pohujte na sledeći način:
- - uvaljajte prvo u brašno i začine, potom u jaje i na kraju u prezlu, i stavite u prethodno zagrejano ulje na par minuta da se isprži sa svih strana.