Super grickalica: Napravite kandiranu koru od pomorandže
Foto: Shutterstock

Idealnih mera nema - koliko želite kandiranog voća, toliko i pravite. Za manje porcije preporučuje se kora od dve do tri voćke.

Sastojci:

  •  kora od pomorandže (a može i od limuna)
  •  šećer
  •  soda bikarbona
  • voda

Priprema:

Iseckajte koru po želji - na sitne kockice ili na štapiće i potopite je u rastvoru vode i sode (na 1 litar vode dodaje se pola kašičice sode bikarbone). Potom u dublju šerpu sipajte vodu, dodajte kore i kuvajte dok ne provri. Kad voda provri, kuvajte još desetak minuta na laganoj vatri.

Kako bi gorčina izašla iz gore, potrebno je da koru kuvate u tri vode, odnosno ponovite postupak kuvanja tri puta.

Kad treći put provri voda, iscedite je, i nalijte malo nove, samo da prekrije koru, i dodajte 100 grama šećera. Kuvajte kore i šećer na tihoj vatri, dok ne dobijete sirup. Sirup iscedite, a komadiće kore ostavite da se osuše. Po đelji ih uvaljajte u šećer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading