ZANIMLJIVA KOMBINACIJA, KOJU VREDI PROBATI Pileći rolat sa paprikom i sirom, vreme je za uživanje
Korak po korak do savršenog ručka ili prdjela za neku vrstu slavlja
Potrebno je:
700 g pilećeg mlevenog mesa,
3 jaja,
4 fileta pečene paprike,
200 g mrvljenog sira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
5 kašika prezli,
150 g slanine u listovima,
1 kašičica mlevene crvene paprike,
1 kašika seckanog peršuna,
mešavina suvog začina,
biber.
Priprema:
Crni luk izrendajte na krupno, a beli luk što sitnije iseckajte. U većoj posudi sjedinite mleveno meso, jaja, mlevenu papriku, peršun, začine po ukusu, crni i beli luk. Zatim postepeno dodavajte prezle dok ne dobijete ujednačenu masu.
Paprike koje su ispečene presecite sa jedne strane pa stavite sir i preklopite ih sa drugom polovinom i ostavite na stranu. Na papiru za pečenje naređajte listove slanine.
Rukama meso nanesite preko slanine i oblikujte u pravougaonik. Na sredini mesa naređajte napunjene paprike sa sirom. Preklopite pažljivo meso, uz pomoć papira, tako da napravite rolat.
Gotov rolat zavijte u papir na kom ste pravili rolat, uvrnite krajeve i vežite kuhinjskim koncem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta, zatim otvorite papir i istresite rolat na pleh, pa pecite još 5-7 minuta dok vam ne porumeni.