RECEPT ZA PRAVI BOSANSKI BUREK Tajna fenomenalnog ukusa je u ova 3 sastojka
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za testo

1 kg brašna TIP450

so
mlaka voda

Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.

Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem

Sastojci za mesnu smesu

1,5 kg junećeg sitno seckanog mesa (može i mlevenog)
crni luk
beli luk
biber
so

Priprema

Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.

Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading