RECEPT ZA PRAVI BOSANSKI BUREK Tajna fenomenalnog ukusa je u ova 3 sastojka
Sastojci za testo
1 kg brašna TIP450
mlaka voda
Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.
Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem
Sastojci za mesnu smesu
1,5 kg junećeg sitno seckanog mesa (može i mlevenog)
crni luk
beli luk
biber
so
Priprema
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.
Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.
Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)