Ruski nutricionista otkriva: Krompir može da deluje na organizam i kao otrov
Krompir je korisna i ne najkaloričnija namirnica. Ipak, postoje neke osobine organizma zbog kojih je u ishrani potrebno izbegavati krompir, saopštio je nutricionista Artjem Leonov
Doktor je podsetio da krompir sadrži veliki glikemijski indeks – veći od 70 jedinica. To je važno da znaju ljudi koji moraju da vode računa o nivou šećera u krvi.
„Njega ne treba da koriste ljudi koji imaju poremećaje u razmeni ugljenih hidrata, metaboličke poremećaje i dijabetes“, rekao je nutricionista.
Potrebno je imati u vidu da postoje ljudi koji imaju netoleranciju na krompir. On pripada porodici biljaka Solanum, kao i paradajz i plavi patlidžan, i može izazvati alergije.
Ranije je nutricionista Mihail Ginzburg saopštio šta je potrebno jesti u samoizolaciji kako bi se izbeglo dobijanje viška kilograma, a u isto vreme se ojačao imunitet.