RETKO KO OVO ZNA Ulje u tiganju neće prskati, ako odmah dodate 1 namirnicu
Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme. Ali, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.
Jedini način da vam ne prska iz tiganja prilikom prženja je da čim dodate ulje, pre nego što se zagrije, dodate i malo soli.
Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.
Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude previše plitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/srbijadanas/Lj.Č.
Velika greška: Ovo ulje nikako ne smete da koristite za pripremu hrane
informer/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)