Zdravo i jednostavno jelo: U pilav dodajte ovaj sastojak i imaće savršen ukus

alo.rs/krstarica/Lj.Č. | Žena 06.11.2021 10:00

Pilav je jelo koje poznaju sve kulture na svetu, ne bez razloga

Foto: Shutterstock

Recept za pilav

Sastojci:

  • 1/2 komada pileta
  • 250 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 60 g maslaca
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 2 komada paradajza
  • 1 komad šargarepe
  • 60 g, istucanih oraha
  • 1 kašičica majčine dušice
  • biber – po ukusu
  • so – po ukusu

Priprema:

Skuvajte pile u oko 600 ml vode. Izvadite, odvojite od kostiju i isecite na tanke komade.

Skuvajte opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po, prema uputstvu na pakovanju. Kada je skuvan, ocedite ga.

Luk i šargarepu pržite u tiganju s maslacem dok se ne karamelizuju..

Dodajte so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržite pet minuta. Prelijte toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isečenim paradajzom i orasima i kuvajte dok voda od paradajza ne ispari.

Dodajte skuvani pirinač, promešajte i sklonite sa ringle.

Expand player
Pogledajte više