Zdravo i jednostavno jelo: U pilav dodajte ovaj sastojak i imaće savršen ukus
Recept za pilav
Sastojci:
- 1/2 komada pileta
- 250 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 60 g maslaca
- 400 ml pilećeg bujona
- 2 komada paradajza
- 1 komad šargarepe
- 60 g, istucanih oraha
- 1 kašičica majčine dušice
- biber – po ukusu
- so – po ukusu
Priprema:
Skuvajte pile u oko 600 ml vode. Izvadite, odvojite od kostiju i isecite na tanke komade.
Skuvajte opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po, prema uputstvu na pakovanju. Kada je skuvan, ocedite ga.
Luk i šargarepu pržite u tiganju s maslacem dok se ne karamelizuju..
Dodajte so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržite pet minuta. Prelijte toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isečenim paradajzom i orasima i kuvajte dok voda od paradajza ne ispari.
Dodajte skuvani pirinač, promešajte i sklonite sa ringle.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)