Mnogi greše: Ovo je pravilan način pripreme šampinjona
Anita, žena koja svakodnevno deli trikove i savete za kuvanje na TikTok profilu, u jednoj od objava otkrila je da jednu namirnicu ne bi trebalo ispirati pod vodom pre kuvanja – pečurke
Često ih ljudi operu pre sečenja i prženja kako bi uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao sunđer, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov ukus i stvara se puno tečnosti u jelu koje pripremate.
Umesto toga, savetuje Anita, trebalo bi ih oljuštiti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i ljuštite od sredine koja je sada šuplja prema spolja. Ostatke nemojte bacati – možete ih ubaciti u bujon koji vam je potreban za neko jelo.
Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da ne znaju kako neko ne ljušti pečurke, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer nisu uopšte znali da se pečurke mogu oljuštiti.