krompir
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kišna subota veče idealna je za dobar film i sve one nezdrave grickalice, koje su neizostavan deo ovog rituala. Ipak, umesto da posegnete za kesicom masnog čipsa, predlažemo da odvojite pola sata i napravite ukusnu slanu zanimaciju u kojoj ćete uživati svim čulima. Predlažemo vam hrskave krompire sa topljenim sirom...

Sastojci za pripremu:

  • dva veća krompira
  • nekoliko listića topljenog sira za sendviče
  • začini po ukusu
  • jedno jaje
  • kiselom mleko za preliv
  • pršut ili usvi vrat za posipanje

Način pripreme:

Dobro operite dva veća bela krompira. Nakon tog postupka, razrežite krompir sa gornje strane na tanke listiće, ali vodite računa da ne prepolovite krtolu. Uzmite pa svaki listić premažite umućenim jajetom pa ih stavite na papir za pečenje i ubacite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite iz rerne, pa između listića krompira stavite komadiće toljenog sira, po preporuci gaude i vratite u rerenu na 10 do 15 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.

Izvadite i servirajte sa kiselim mlekom i komadićima suvog vrata ili pršuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading