Poboljšajte imunitet: Napravite supu od belog luka
Radi se o supi od 52 režnja belog luka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija kao i u jačanju imuniteta. Ne zovu beli luk bez razloga prirodnim antibiotikom
Sastojci:
- 26 režnja belog luka (neoljuštenih)
- 26 režnja belog luka (oljuštenih)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike organskog maslaca
- 1/2 kašike kajenskog bibera u prahu
- 1/2 šoljice svežeg đumbira
- 2 i 1/4 šoljice narezanog crnog luka
- 1 i 1/2 kašičice sveže naseckane nane
- 1/2 šoljice kokosovog mleka
- 3 i 1/2 šoljice organskog povrtnog temeljca
- 4 kriške limuna
- morska so
- biber
Priprema:
Dok sve pripremate, uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Zatim složite 26 neoljuštenih režnjeva belog luka u stakleni sud za pečenje. Dodajte dve kašike maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok luk ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan – oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki istisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.
U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski biber i dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.
Dodajte pečeni beli luk i 26 režnjeva sirovog luka. Dinstajte još oko tri minute. Potom dodajte temeljac, stavite poklopac i pirjajte dok češnjak ne bude mekan, oko 20 minuta.
Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mleko, još malo posolite i pobiberite i kratko prokuvajte. Pre jela dodajte sok od limuna u tanjir (po tanjuru ide otprilike sok od četvrtine limuna).